Nieuws

Acteur Lex van Delden overleden

In Amsterdam is de acteur en zanger Lex van Delden op 63-jarige leeftijd overleden. Zijn familie deelde mee dat hij al een paar maanden ziek was en dat hij in stilte op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam is begraven.

Van Delden maakte zijn televisiedebuut in de serie naar Couperus’ De boeken der kleine zielen, die in 1969 en 1970 in tien delen door de NRCV werd uitgezonden. Hij speelde hierin de rol van Addy. Daarna zou Van Delden nog vele malen romanfiguren van Couperus vertolken. Zo speelde hij de rol van Onno Eldersma in de Avro-serie De stille kracht (1974). Een jaar later was Van Delden te zien als Lot in de zevendelige serie naar Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan… Wellicht minder bekend is dat hij in 1982 op televisie ook de figuur van Bertie gestalte gaf in een adaptatie van Noodlot (zie foto).

Hoewel hij tot vorig jaar met regelmaat in tal van Nederlandse televisieseries opdook, zocht Van Delden vanaf de jaren tachtig vooral zijn heil in Engeland, waar de theater- en televisiewereld in zijn ogen veel professioneler waren dan in Nederland. Hij werkte er als tenor in enkele opera’s en speelde gastrollen in Coronation Street en The Ruth Rendell Mysteries.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief