Nieuws

Archief familie Vogel voor publiek ontsloten

Het archief van de familie Anthing Vogel, bestaande uit onder anderen de overleden voordrachtskunstenaars Albert Vogel sr. en Albert Vogel jr. en de actrice Ellen Vogel, is vanaf heden toegankelijk voor publiek. Ellen Vogel droeg de collectie namens de familie op vrijdag 7 oktober officieel over aan het Gemeentearchief van de stad Den Haag.

De collectie omvat onder meer documenten uit de nalatenschap van Louis Couperus. Albert Vogel jr. werd bekend door zijn voordrachtenprogramma ‘Van en over Couperus’, dat hij in de jaren zestig uitvoerde. Ook vervulde hij een adviserende rol bij de legendarische televisiebewerkingen van De boeken der kleine zielen, De stille kracht en Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan… In 1973 publiceerde Vogel een biografie van Couperus, onder de titel De Man met de Orchidee.

De verzameling is in 1984 al bij het Gemeentearchief ondergebracht door Caroline de Westenholz, stiefdochter van Vogel jr. en voorzitter van het Louis Couperus Museum. Nu dat de duizenden documenten alle zijn geïnventariseerd en beschreven, zijn zij toegankelijk voor derden.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief