Nieuws

Brief Elisabeth Couperus aan W.J. Simons

Op 11 april, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Louis Couperus Genootschap, werd een bijzonder bibliofiel boekje gepresenteerd. Daarin staat een antwoordbrief uit 1953 van Elisabeth Couperus-Baud, de weduwe van Louis Couperus, aan schrijver en uitgever W.J. Simons. Hij had haar verzocht om enkele brieven van Couperus te mogen publiceren in een nieuw literair tijdschrift. De brief dook op tijdens de veiling van het literaire archief van Wim J. Simons in het najaar van 2008.

Simons was, samen met Johan Polak en Frits Knuf, oprichter van uitgeverij De Beuk. Zijn omvangrijke nalatenschap bestond uit veel interessante brieven en manuscripten van tal van beroemde en minder beroemde auteurs, zoals een ongepubliceerd verhaal van Harry Mulisch, dat door het Letterkundig Museum werd aangekocht.

Het kleine boekje, bezorgd door Arabesken-redacteur Menno Voskuil, is door de Avalon Pers met de hand gedrukt in een oplage van 99 exemplaren. Het is, uiteraard zolang de voorraad strekt, voor 6,50 euro te bestellen via info@mennovoskuil.nl.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief