Nieuws

Couperus aan de verhalentafel in Bibliotheek Den Haag

De Bibliotheek Den Haag is op zoek naar lezers voor wie het werk van Louis Couperus van betekenis is geweest of nog steeds is. Aan de deelnemers wordt gevraagd hun persoonlijke beleving van Couperus’ werk in een kort verhaal vast te leggen en te illustreren met een keuze uit teksten, foto’s, voorwerpen en documenten. In zeven bijeenkomsten wordt het geïllustreerde verhaal, met een computerprogramma, omgetoverd tot een digitaal verhaal, oftewel een zogenaamde DigiTale. Aan de verhalentafel passeren zo turbulente en ongelukkige liefdes de revue, maar ook Batavia en Den Haag, romantiek en decadentie, de antieke oudheid en het fin de siècle.

De DigiTales worden onder andere opgenomen in het Louis Couperus Museum en het Haags Historisch Museum.

De bijeenkomsten zijn op donderdag 25 oktober, 1, 8, 15, 22, 29 november en 6 december, vanaf 9.30 tot 12.30 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Spui 68. Toegang: gratis, vooraf inschrijven voor zeven bijeenkomsten. Meer informatie en inschrijven bij Heleen Hebly, 06 119 53 265. E-mail: h.h.hebly@dobdenhaag.nl.

Programma
• Powerpointpresentatie over Couperus door Leo van den Akker, coördinator Louis Couperus Museum.
• Vertellen over de schrijver en zijn werk/verzamelen van fragmenten, citaten en beeldmateriaal.
• Stadswandeling ‘In de voetsporen van Couperus’.
• Kort verhaal schrijven, inspreken, illustreren en monteren tot een DigiTale met begeleiding van een docent ‘schrijven’ en medewerkers van het wijkmedia-atelier.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief