Nieuws

Couperus en Multatuli: twee visies op Nederlands-Indië

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de roman Max Havelaar en het honderdjarig bestaan van het Multatulimuseum organiseert het Louis Couperus Museum een tentoonstelling waarin de visies van Couperus en Multatuli op het voormalig Nederlands-Indië centraal staan.

Er zijn schilderijen te zien uit de collectie van het Tropenmuseum, aangevuld met nog niet eerder tentoongestelde foto’s. De sfeer van het koloniale Nederlands-Indië wordt opgeroepen door middel van schilderijen en prenten van Buitenzorg, het paleis van de gouverneur-generaal, de Plantentuin, maar ook de plaats Lebak, waar Multatuli zijn beroemde toespraak hield. Portretten van inlandse regenten, zoals de Raden di Ningrat uit het geslacht dat in De stille kracht beschreven wordt, van Multatuli en Couperus en hun wederzijdse familieleden, en poppen van de inlandse bevolking completeren de expositie.

‘Couperus en Multatuli: twee visies op Nederlands-Indië’, samengesteld door Arabesken-redacteur Rémon van Gemeren, wordt op donderdag 27 mei geopend door historicus Cees Fasseur. De tentoonstelling is daarna te zien tot en met 12 november van dit jaar. Meer informatie op couperusmuseum.org.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief