Nieuws

Couperuswandeling op ‘Kerkhof bij de Bosjes’

In het Louis Couperus Museum loopt tot 27 mei 2012 de tentoonstelling ‘Van morbide miasma’s tot omkomen in pracht, beelden van dood en sterven bij Louis Couperus’.  In combinatie  met een bezoek aan de tentoonstelling bestaat de mogelijkheid voor groepen om een wandeling te maken over de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag, onder leiding van Frans van der Linden, medewerker van het museum.

Het  ‘Kerkhof bij de Bosjes’, waar volgens Adolfine van Saetzema uit De boeken der kleine zielen de miasma’s ofwel verpestende smetstoffen zouden heersen, ligt op 15 minuten gaans van het museum.

Hier zijn onder anderen de ouders van Louis Couperus begraven, maar ook familieleden van zijn echtgenote Elisabeth Baud. De begraafplaats speelt verder een belangrijke rol in De boeken der kleine zielen, wanneer Gerrit van Lowe, ten prooi aan waandenkbeelden, in het nog bestaande schijndodenhuis zijn verdronken geliefde Pauline ziet.

Het Louis Couperus Museum nodigt u graag uit voor een uur ‘doelgericht dwalen’ over dit duinkerkhof, dat zoveel herinneringen bewaart aan de Haagse wereld van Louis Couperus. En wat die miasma’s betreft, daar zult u geen last van hebben…

De data voor de wandelingen zijn: 11 maart, 15 april, 20 mei, telkens om 14.00 uur. De duur van de wandeling bedraagt ruim een uur. Aansluitend is er een bezoek aan het Louis Couperus Museum gepland. De kosten voor het geheel: 6 euro. Alleen de wandeling kost 3 euro.

Reserveren kan via couperusmuseum@wanadoo.nl, of telefonisch via 070-3640653. Het adres van het Louis Couperus Museum is Javastraat 17, 2585 AB Den Haag.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Eén reactie op “Couperuswandeling op ‘Kerkhof bij de Bosjes’”

  1. Is het ook mogelijk om bij het museum of elders gewoon een boekje op te halen met de wandeling, of een foldertje. Oude dames die getweeen (dus geen groep) een wandeling willen maken zijn niet zo handig met apps, en een ouderwetse methode voor een auteur als couperus moet toch ook nog wel kunnen?
    Dank voor een spoedig antwoord,
    Vriendelijke groet,
    Dr. Josepha c.m. Van santen

    Geplaatst door Jose van santen | 26 december 2015, 20:09

Plaats een reactie

Nieuwsarchief