Nieuws

Eerder aangekondigd, nu verschenen: Eline Vere in het Engels

Bij de New Yorkse uitgeverij Archipelago Books is nu eindelijk de nieuwe Engelse vertaling van Eline Vere verschenen. De roman, in de vertaling van Ina Rilke en met een voorwoord van Paul Binding, is voor 25,60 dollar, inclusief verzendkosten, te bestellen bij Amazon. De Britse versie, die op de markt wordt gebracht door Pushkin Press, staat op de website aangekondigd, maar is nog steeds niet leverbaar.

Een enthousiaste recensie van de uitgave is hier te lezen. Citaat: ‘Rediscovered novels usually make you realise why they were lost in the first place, but Eline Vere is an exception: a pleasure we’ve missed for far too long.’

Ook eerder door ons aangekondigd en nu verkrijgbaar: Heliogabalus. Een denkbeeldige biografie (24,95 euro) van de historicus Martijn Icks, die eerder een Couperus Cahier schreef over De berg van licht. Deze uitgave van Prometheus/Bert Bakker is een bewerking van zijn proefschrift Images of Elagabalus uit 2008.

Toevoeging 24 juli: vandaag verscheen ook in The Wall Street Journal een lovende recensie. Het begin van een Angelsaksische herwaardering van Couperus?

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief