De binocle

Leesclub

Een mooi initiatief van een oud medium, waarbij het nieuwe medium, het internet, een grote rol speelt: de leesclub van NRC Handelsblad. Redacteuren van de krant discussiëren samen met lezers over klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Iedere maand staat een ander boek centraal. Men begon met Ik heb altijd gelijk van W.F. Hermans; in mei werd De stille kracht van Louis Couperus besproken.

NRC-medewerkers Bas Heijne (‘Als klein jongetje zat Louis Couperus doodsbang in een donkere Indische badkamer. De resonantie van die angst maakt De stille kracht tot een visionaire roman.’), Michiel Leezenberg (‘Couperus’ kolonialisme heeft niets te maken met uitbuiting of onderdrukking’), Elsbeth Etty (‘De stille kracht is geen kritiek op het koloniale Europa’) en Pieter Steinz (‘Het verhaal van de tragische held Van Oudijck is niet alleen Couperus’ beste boek, maar ook een van de grote werken van de wereldliteratuur’) gaven een voorzet, lezers reageren. En dat kan, na de verplichte registratie, overigens nog steeds.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

couperus in de media

Wij houden onze binocle nieuwsgierig gericht op verschillende media, altijd alert op de opduikende gestalte van Louis Couperus.

Ontging ons iets? Zou kunnen... Neem het ons niet kwalijk, maar mail en breng ons op de hoogte!

Let op: internet is een veranderlijk medium. Sommige links kunnen u inmiddels leiden naar niet bedoelde pagina's of... helemaal niets.

Foto van de dag

Huldiging Kleykamp

Intussen op Twitter