Nieuws

Lezing over De naumachie

Het Nederlands Klassiek Verbond organiseert op dinsdag 26 november in Breda een voordracht onder de titel ‘Een gladiatorenverhaal van Louis Couperus’. Spreker is dr. M. Horstmanshoff, universitair docent Oude Geschiedenis in Leiden, die een Couperus Cahier over dit onderwerp schreef.

Na een inleiding over de historische achtergrond van de gladiatorengevechten en keizer Claudius geeft Horstmanshoff een interpretatie van de novelle ‘De naumachie’. Ter afsluiting leest een acteur het verhaal in zijn geheel voor.

Alle belangstellenden zijn welkom; niet-leden betalen drie euro. Plaats: Nederlands-Hervormde kerk, Duivelsbruglaan 1, Breda. Aanvang: 20.00 uur.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Eén reactie op “Lezing over De naumachie”

  1. In de quiz “Van alle tijden” wist ik het antwoord op de vraag: Coupereus schreef het verhaal “Een naumachie”. Wat betekent dit woord, waarover gaat dit verhaal. In de eerste klas van de HBS (1944) lazen we klassikaal in de Nederlandse les o.l.v. van Mevr. Solkema in de bloemlezing van De Graaf en Ris (of de Raaf en Gris, haha)dit verhaal en onmiddellijk stond mij de titel weer voor ogen! Ik beschouw dit zelf als een klein wondertje. De goede kandidaten, onder wie de oud-Staatssecretaris Stemerdink, wisten het antwoord niĆ©t.

    Geplaatst door Herman Baljet | 4 maart 2016, 11:08

Plaats een reactie

Nieuwsarchief