Nieuws

Ode aan de doden

Van 12 tot en met 22 maart is het weer boekenweek. Het thema van dit jaar is: ‘Styx – Leven en dood in de letteren’. Rond de verschijning van het gebruikelijke boekenweekgeschenk en de boekenweekessays, worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo zullen enkele boekwinkels, bibliotheken en literaire genootschappen onder het motto ‘Ode aan de doden’ het initiatief nemen om bloemen te leggen op een schrijversgraf of -standbeeld naar hun keuze.

Op zondag 16 maart om 13.30 uur leggen Hans Kreuzen, de voorzitter van het Louis Couperus Genootschap en Eugenie Boer, de conservator van het Louis Couperus Museum, een krans bij het borstbeeld van Couperus aan de kop van de Surinamestraat. Na een aantal korte toespraken loopt men – via een omweg langs enkele belangrijke huizen en plaatsen uit Couperus’ leven en werk – naar het beeld van Couperus op het Lange Voorhout. Hier vindt rond 14.30 uur eveneens een kranslegging plaats. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Eugenie Boer (070-3640653).

Voorafgaand aan de kransleggingen kunnen geïnteresseerden onder leiding van de heer Jol, oud-directeur van begraafplaats Oud Eik en Duinen te Den Haag, een rondwandeling maken langs de graven van bekende schrijvers zoals Louis Couperus en Menno ter Braak. De wandeling duurt van 10.30 tot 12.30 uur. U kunt zich hiervoor opgeven bij bibliotheek Vruchtenbuurt (070-3250812). De toegangsprijs voor bibliotheekleden bedraagt 1,50 euro; voor niet-leden: 3 euro. Het Louis Couperus Museum is deze dag geopend voor een gereduceerde toegangsprijs van 1,10 euro.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief