Nieuws

Presentatie Couperusnummer Extaze in Pulchri

Op 18 april wordt in Pulchri Studio in Den Haag het zesde nummer van het literaire tijdschrift Extaze ten doop gehouden. In verband met zijn 150ste geboortejaar staat het nummer grotendeels in het teken van Louis Couperus. Tijdens de presentatie in Pulchri zijn er behalve verschillende lezingen ook muzikale en literaire optredens.

De nieuwe aflevering van het Haagse tijdschrift, vernoemd naar de derde roman van de auteur, kreeg als titel ‘De wegen van Couperus’ en bevat bijdragen van onder meer José Buschman, Jaap Goedegebuure, Kees ‘t Hart, Frans Leijdelmeijer en Caroline de Westenholz.

De presentatie vindt plaats in de Mesdagzaal van Pulchri Studio. Aanvangstijd: 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Vanwege de verwachte opkomst is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn. De entree bedraagt twee euro.

Het programma is als volgt:

  • een fragment uit de toneelbewerking van Couperus’ Extaze door Manon Barthels met Sytze van der Meer en Lidewij Benus
  • een optreden van pianist Klaas Trapman met muziek uit de tijd van Couperus, voor een deel ook genoemd in zijn werk
  • een korte lezing over Couperus’ Italiaanse reizen door Hans Franse, met fotoprojectie
  • een korte lezing over de Haagse plekken die in het werk van Couperus een rol hebben gespeeld door Wim Willems, met (projectie van) foto’s van Els Kort
  • een column van Jan Paul Bresser over Couperus als krantenschrijver
  • een korte lezing van John Sillevis over de dandy Louis Couperus en zijn bijdrage aan het reclameboekje ‘Kleeding en de man’ voor de Haagse herenkledingzaak Katenburg & Co

Aankleding van de zaal in Couperiaanse stijl wordt verzorgd door Caroline de Westenholz van het Louis Couperus Museum. De presentatie is in handen van Cor Gout.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief