Nieuws

Presentatie jubileumeditie Arabesken

Op zondagmiddag 1 december vindt in het Letterkundig Museum een feestelijke presentatie plaats van het jubileumnummer van Arabesken, het halfjaarlijkse tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap.

Deze extra dikke aflevering van meer dan 120 pagina’s(!) is net zo veelzijdig als Louis Couperus zelf: een uitgelezen gezelschap van bekende schrijvers, dichters, wetenschappers, politici, beeldend kunstenaars, journalisten en andere publicisten hebben een bijdrage aan deze Arabesken geleverd om dit Couperusjaar nog eens extra luister bij te zetten. Het resultaat is een bonte verzameling essays, verhalen, pastiches, gedichten, brieven, reisverslagen, tekeningen, foto’s, enzovoort, over tal van bekende en minder bekende Couperuspersonages. Paul van Lowe uit De boeken der kleine zielen blijkt favoriet, maar ook zijn Italiaanse vriend Orlando, Betsy Vere, Eduard van Raven, keizer Othomar, de god Jizo, Psyche, Léonie van Oudijck, de verliefde ezel en natuurlijk Louis Couperus zélf komen allemaal aan bod, en met hen nog vele anderen. De bijdragen gaan vergezeld van een selectie fraaie, anonieme fotoportretten van rond 1900, die goed passen bij het gekozen Couperuspersonage.

Enkele auteurs die hebben bijgedragen aan het jubileumnummer zullen op deze middag voordragen uit hun eigen werk, onder wie schrijfster Mensje van Keulen.

Het Louis Couperus Genootschap sluit met deze activiteit officieel het bijzonder geslaagde Couperusjaar 2013 af. Wij nodigen al onze donateurs van harte uit om op deze middag aanwezig te zijn.

De presentatie vindt plaats in het Letterkundig Museum in Den Haag van 13.00 (inloop) tot 16.30 uur. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon, inclusief de borrel na afloop. Kortingskaarten zijn niet geldig. U kunt zich vanaf maandag 4 november aanmelden door te bellen naar het Letterkundig Museum: 070-3339666.

Donateurs van het Louis Couperus Genootschap die op de presentatie aanwezig zijn, kunnen hun exemplaar na de presentatie meenemen, sámen met het Couperusnummer van Spiegel der Letteren. De rest van de donateurs krijgt zo spoedig mogelijk deze Arabesken en Spiegel der Letteren thuisgestuurd. Abonnees van Spiegel der Letteren krijgen op hun beurt gratis een exemplaar van ons jubileumnummer toegestuurd.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief