Nieuws

Recensies van Couperus’ werk online

Werd het grote talent van Couperus eigenlijk wel voldoende onderkend door zijn tijdgenoten? Klopt het dat Couperus’ slechtste werk door critici werd geprezen en zijn beste romans de grond in werden geboord? Hanteerde de kritiek in die tijd literaire normen die nu volstrekt achterhaald zijn? Vanaf heden kunt u zich een beeld vormen van hoe Couperus’ werk in de loop der jaren werd ontvangen.

Na de introductie vorig jaar van de Database secundaire literatuur Louis Couperus, die inmiddels meer dan 2300 titels van boeken, artikelen en recensies bevat, wil de redactie van de website van het Louis Couperus Genootschap in de toekomst zoveel mogelijk secundaire literatuur in digitale vorm beschikbaar stellen.

De redactie heeft hiermee een begin gemaakt door een aantal contemporaine boekbesprekingen op de website te plaatsen. De nadruk bij deze eerste publicatiegolf ligt op recensies van Couperus’ vroege werk, waaronder de beruchte pamfletten van Den Hertog en Loenen Martinet over het fatalisme in de Nederlandse letterkunde in het algemeen en Couperus’ Eline Vere en Noodlot in het bijzonder. Ook de recensie waarin Willem Kloos de dichter Couperus genadeloos afserveert ontbreekt niet. Het is de bedoeling om het aanbod van recensies regelmatig uit te breiden.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief