Nieuws

Serie De kleine zielen verkrijgbaar bij Beeld en Geluid

Regelmatig wordt ons gevraagd of de televisieserie De kleine zielen (1969-1970) ooit weer eens wordt herhaald, of wanneer er nu eindelijk eens een dvd-uitgave van de legendarische reeks wordt uitgebracht. ‘Waarschijnlijk nooit,’ is helaas dan steevast ons antwoord. De serie is namelijk niet compleet bewaard gebleven; het negende deel is ooit gewist om een wielerwedstrijd vast te leggen. Wel heeft de NCRV nog op 22 mei 2002 in het kader van haar jubileum een bijna twee uur durende compilatie van De kleine zielen uitgezonden.

Nu blijkt het voor de liefhebbers dan toch mogelijk om de tien delen integraal op dvd te verkrijgen, en wel via de website van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, dat ons nationaal audiovisueel erfgoed beheert. Inclusief dus het gewiste negende deel, dat door Ellen Vogel wordt voorgelezen, begeleid door foto’s in plaats van bewegend beeld.

Ga naar zoeken.beeldengeluid.nl en vul als zoekactie in ‘kleine zielen’. De rest wijst zich vanzelf. Maar opgepast: één aflevering kost maar liefst 27,50 euro. Wie alle beschikbare delen koopt is dus 275 euro kwijt. Bovendien zijn deel acht en negen van zeer slechte beeldkwaliteit en hebben alle banden zogenaamde controltrackfouten.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

7 reacties op “Serie De kleine zielen verkrijgbaar bij Beeld en Geluid”

 1. Ik lees op internet dat ene JOHN KNAP de TV opnames van de KLEINE ZIELEN van Louis Couperus in zijn bezit heeft . Weet U hoe ik hem kan benaderen ?

  Geplaatst door H.Rimmelzwaan | 25 augustus 2012, 14:50
 2. Cultura24 heeft deze prachtige serie afgelopen week uitgezonden behalve afl. 9 en 10 , zijn deze afleveringen op dvd verschenen, zo ja, dan zou ik deze graag aan willen schaffen.

  Lissy Somers-Smit

  Geplaatst door lissy somers-smit | 13 oktober 2013, 09:57
 3. Ik ben ook al jaren bezig om aan een – goedkope – dvd serie van de Boeken der Kleine Zielen te komen? Wie wil ze sharen?

  Geplaatst door Ron Blom | 19 april 2015, 16:29
 4. Wanneer komt deze serie weer op tv? Het is jammer en vreemd dat die oude Nederlandse series niet verkrijgbaar zijn op dvd.

  Geplaatst door huberdina | 5 augustus 2015, 15:53
  • Ik bedoel dit soort cultuurgoed moet toch normaal te koop zijn in de Nederlandse winkels. Gelukkig liggen, van de koele meren de doods, eline vere, en de stille kracht wel in de winkels voor een goede prijs…

   Geplaatst door huberdina | 5 augustus 2015, 16:01
 5. Toen ik Nederlands doceerde aan de University of Michigan in Ann Arbor (1977-1982), heb ik in een bepaald jaar (ik weet niet meer welk) een college gewijd aan De boeken der kleine zielen, inclusief de televisieserie, die ik na zoveel jaren met ontroering weer onder ogen kreeg. Omdat er in de VS een ander videosysteem werd gebruikt dan in Nederland, waren de banden overgezet op banden die daar wel konden worden afgespeeld. Ik vraag me af, of de verloren gegane aflevering 9 misschien nog wel bewaard is gebleven op die Amerikaanse banden. Als die tenminste nog bestaan… Mogelijk kan de Nederlandse Ambassade te Washington D.C. of het Consulaat in Chicago hier iets over zeggen.

  Geplaatst door Kees Snoek | 16 april 2018, 17:47

Plaats een reactie

Nieuwsarchief