De binocle

Stem Couperus!

Naar het voorbeeld van het succesvolle Britse literaire evenement The Big Read organiseren de NPS en NRC Handelsblad de verkiezing van ‘het beste boek aller tijden’. Via de website hetbesteboek.nl kan het publiek een keuze maken uit 250 voorgeselecteerde Nederlandstalige boeken. Men ook kan echter ook zelf een titel aandragen. Op 5 februari verschijnt op de website een shortlist van de tien beste boeken. Hierop kan men opnieuw een stem uitbrengen. Tijdens een televisieuitzending, op zondag 11 maart, wordt uiteindelijk de winnaar bekendgemaakt.

Welke auteur met deze eer dient te gaan strijken is natuurlijk volkomen duidelijk. De vraag is alleen: met welk boek? Op de longlist staan alvast drie titels van de schrijver genomineerd: Eline VereVan oude menschen… en De stille kracht.

Maak een keus, maar aarzel niet, en zorg dat De avond van het boek de avond van Louis Couperus wordt! Tip: een goed gemotiveerde keuze telt dubbel!

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

couperus in de media

Wij houden onze binocle nieuwsgierig gericht op verschillende media, altijd alert op de opduikende gestalte van Louis Couperus.

Ontging ons iets? Zou kunnen... Neem het ons niet kwalijk, maar mail en breng ons op de hoogte!

Let op: internet is een veranderlijk medium. Sommige links kunnen u inmiddels leiden naar niet bedoelde pagina's of... helemaal niets.

Foto van de dag

Huldiging Kleykamp

Intussen op Twitter