Nieuws

Televisieserie De stille kracht online

De televisieserie De stille kracht is nu ook op internet te zien. Voor een bedrag van 99 eurocent per deel is deze AVRO-productie uit de jaren zeventig gedurende 48 uur na aanschaf te bekijken op de computer, mobiele telefoon of tablet.

De serie is te zien op Ximon.nl, een bedrijf dat sinds april 2010 voornamelijk films aanbiedt. Nu de dienst recentelijk ook een overeenkomst met de publieke omroepen heeft gesloten, zullen in het komende jaar zo’n vijftig televisieseries aan het pakket worden toegevoegd.

Naast De stille kracht maken onder meer de series Willem van Oranje, Een mens van goede wil en Sil de strandjutter deel uit van het huidige aanbod.

De televisiebewerking van De stille kracht, in 1974 in vier delen uitgezonden door de AVRO, was destijds een kijkcijferhit. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan de vermaarde badkamerscène met een poedelnaakt rondrennende Pleuni Touw, die de rol van residentsvrouw Léonie van Oudijck voor haar rekening nam. Blote billen en borsten waren in de jaren zeventig immers nog geen dagelijkse kost op de Nederlandse beeldbuis.

Regisseur Walter van der Kamp zou later ook Van oude menschen… voor de televisie bewerken. Of deze serie volgend jaar ook op Ximon.nl te zien zal zijn, is niet bekend.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief