RSS-feeds op louiscouperus.nl
Onze website wordt zeer regelmatig uitgebreid en van nieuwe informatie voorzien. Natuurlijk brengen wij het laatste nieuws over Louis Couperus, maar ook het aantal artikelen en recensies groeit gestaag. Bovendien proberen wij elke publicatie over Couperus te signaleren en toe te voegen aan de Database secundaire literatuur Louis Couperus, die inmiddels meer dan 3700 titels bevat. Natuurlijk kunt u geregeld onze website bezoeken en zelf op onderzoek uitgaan om nieuwe ontdekkingen te doen. Er is echter een gemakkelijke methode om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en voortaan niets meer te missen: u kunt zich abonneren op verschillende zogenaamde RSS-feeds.
    Wij bieden RSS-feeds aan voor de volgende secties van onze website:


Wat is RSS eigenlijk?
RSS staat voor Really Simple Syndication. Leuk om te weten, maar wat heeft u er aan? Welnu, RSS stelt u in staat om op de hoogte blijven van het laatste nieuws of updates van uw favoriete websites, zonder die sites zelf te bezoeken. Hoe vaak surft u niet naar uw favoriete websites zonder dat u daar iets nieuws aantreft? Dat wordt al snel een tijdrovende en zinloze bezigheid. Met behulp van een RSS-reader of browser kunt u de koppen van de nieuwste berichten of updates van door u vooraf geselecteerde websites weergeven. Als er iets van uw gading bij is, dan komt u automatisch op de oorspronkelijke website uit door op de desbetreffende kop te klikken.


Hoe zich te abonneren op onze RSS-feeds?
De laatste versies van de meeste browsers (Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari) ondersteunen RSS-feeds. Als u in de verschillende secties van onze website op de link RSS klikt, dan wordt er gevraagd of en op welke wijze u zich wilt abonneren. Ook zijn er verschillende zogenaamde RSS-readers die u in staat stellen om automatisch het laatste nieuws van en over onze website te ontvangen. Tegenwoordig zijn er enkele goede online RSS-readers, zoals Feedly en Netvibes. Ook kunt u een apart, al dan niet gratis programma downloaden, met verschillende functionaliteiten. Klik hier voor nadere informatie over RSS en links naar deze programma's.