Couperuswandelingen door Den Haag

FacebooktwitterFacebooktwitter

Wandelen met de wandelapp

Samen met het Literatuurmuseum ontwikkelde het Louis Couperus Genootschap een digitale wandeling door het Den Haag van Louis Couperus.

De gratis app voor smartphones toont de Haagse decors uit het leven en werk van Couperus en is gelardeerd met anekdotes, foto’s en videobeelden. Bij iedere ‘stop’ zijn citaten uit Couperus’ romans of brieven te horen, voorgelezen door Thom Hoffman.

Meer info en downloaden >>

Virtueel wandelen

Virtuele rondvlucht boven het Den Haag van Louis Couperus via Google Maps. Met behulp van koppelingen links in het scherm, ‘vliegt’ u naar de plekken die een rol hebben gespeeld in het leven en werk van Louis Couperus, zoals bijvoorbeeld zijn geboortehuis, verschillende woonhuizen van de auteur, standbeelden en zijn laatste rustplaats.

U kunt hierbij kiezen tussen kaartweergave en satellietfoto’s (of een combinatie van beide). Met de zoomoptie kunt u de verschillende locaties zó dichtbij halen, dat u allerlei interessante details kunt onderscheiden. Elk gemarkeerd punt in de stad is voorzien van nadere informatie in de vorm van tekst, citaten en foto’s. Ook kunt u via links in de Tijdladder Louis Couperus de bijbehorende kaarten opvragen.