Nieuws

Arabesken nr.21 verschenen

Deze aflevering van Arabesken staat uiteraard gedeeltelijk in het teken van het jubilerende Louis Couperus Genootschap. Op 27 april vierden we onze tiende verjaardag in het Kurhaus in Scheveningen. De redactie was ter plekke en maakte een verslag in woord en beeld van deze feestelijke dag. Ook werden enkele donateurs ondervraagd over hun passie voor het werk van Couperus.

Het nummer opent met een mooi essay van Richard Heeres over het type van de ‘breekbare man’ in het Nederlands proza van het fin de si├Ęcle. Verder bevat deze Arabesken onder meer bijdragen over honderd jaar De boeken der kleine zielen en Buddenbrooks, Top Naeff en Couperus, de verfilming van Fidessa en een vraaggesprek met auteur Willem Melchior, die door een recensent van Het Parool een hedendaagse Couperus werd genoemd.

En dan zijn er natuurlijk de vertrouwde rubrieken: Van en over Couperus en anderen, Korte Arabesken en de nieuwsbrief van het Louis Couperus Museum. Het favoriete fragment uit Couperus’ werk werd deze keer gekozen en toegelicht door classicus Rudi van der Paardt.

De volledige inhoudsopgave vindt u hier. Enkele artikelen uit het vorige nummer zijn vanaf heden ook online beschikbaar.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief