Nieuws

Arabesken nr.33 verschenen

De nieuwste aflevering van Arabesken is de eerste onder hoofdredacteurschap van Liesje Schreuders, die verleden jaar het stokje overnam van Peter Hoffman. Het 33ste nummer wordt geopend door Maarten Klein, die een ongewoon en voor velen wellicht onbekend facet van Louis Couperus belicht, namelijk zijn liefde voor de sport in het algemeen en die voor de bokssport in het bijzonder.

Martijn Icks, die pas geleden de Couperuspenning ontving, brengt ons weer naar vertrouwder terrein. Op de Genootschapsdag in april van dit jaar sprak de historicus over de verbeelding van het ‘dansende keizertje’ Heliogabalus bij Louis Couperus en Jean Lombard. Zijn voordracht is in deze Arabesken nog eens rustig na te lezen. Ook is in dit nummer een bespreking te vinden van Icks’ proefschrift Images of Elagabalus, waaraan zijn lezing is ontleend.

Voorts is er, onder veel meer, plaats ingeruimd voor een vraaggesprek met emeritus hoogleraar Ton Anbeek, het favoriete fragment van dichter Jos Versteegen en een in memoriam voor de onlangs overleden televisieregisseur Walter van der Kamp, de man achter de legendarische televisieseries naar De stille kracht en Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan…

Donateurs van het Louis Couperus Genootschap ontvangen het halfjaarlijkse tijdschrift Arabesken gratis. Nog geen donateur? U kunt zich hier aanmelden. Losse nummers kosten 6,80 euro en zijn onder vermelding van het gewenste nummer te bestellen door overmaking van het bedrag op giro 600367 van het Louis Couperus Genootschap in Den Haag.

Klik hier voor een volledige inhoudsopgave van Arabesken nr.33.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief