Nieuws

Arabesken nr.43 verschenen

Arabesken nr 43-kleinNatuurlijk kijken we in dit nummer van Arabesken even terug op het Couperus-jaar. Petra Teunissen-Nijsse, die inmiddels afscheid heeft genomen als voorzitter van het Genootschap, voert ons nog een keer langs alle hoogtepunten van de festiviteiten rond de 150ste geboortejaar van Louis Couperus.

Het meinummer van Arabesken opent met de lezing die acteur Thom Hoffman gaf in de Openbare Bibliotheek Amsterdam ter gelegenheid van de presentatie van het Couperus-nummer van De Parelduiker. Léon Collé, die verleden jaar de Couperus Scriptieprijs won, schreef op basis van zijn winnende inzending het artikel ‘De verleidende kracht van stijlfiguren’, met De berg van licht als speerpunt van zijn betoog. Verder is er, onder veel meer, een vraaggesprek met Oek de Jong, een nieuwe aflevering in de serie ‘Couperus en de comtemporaine kritiek’, en geeft Hester Meuleman, de kersverse hoofdredacteur van ons tijdschrift, haar visitekaartje af met een bijdrage over de rol van de islam in de verschillende bewerkingen van De stille kracht.

Donateurs van het Genootschap ontvangen Arabesken gratis. Als u zich wilt aanmelden als donateur, voor slechts € 1,85 per maand, klik dan hier.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief