Nieuws

Bibliofiele editie Psyche en Fidessa met tekeningen van B. Reith

In mei verschijnt een nieuwe editie van de sprookjes Psyche en Fidessa, met illustraties van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties die niet zijn gebruikt voor de verluchte editie van Psyche worden daar bewaard.

De nieuwe uitgave zal nu álle beschikbare illustraties bevatten, tekeningen die Couperus zelf ‘bizonder mooi’ vond.

Het gaat om een initiatief van twee nazaten van de kunstenaar, Bernard en Maarten Reith. Via crowdfunding proberen zij fondsen te werven om deze bibliofiele editie te financieren. Door bij wijze van voorintekening ten minste dertig euro te doneren, kunt u zich verzekeren van een exemplaar. Het boek zal worden uitgevoerd in hetzelfde formaat als de editie uit 1927, met in totaal meer dan 70 illustraties. Voor de tekst van Psyche is de editie van 1927 (achtste druk) aangehouden; voor Fidessa volgt men de tekst van de eerste druk (1898).

Meer over deze editie met de sprookjes van Couperus en de mogelijkheid tot reserveren vindt u op de site van Voor de kunst en op de eigen website van de editeurs.  Spoedig reserveren is in verband met de looptijd van de crowdfunding gewenst.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief