Nieuws

Binnenkort op deze website: recensies van het werk van Couperus

Na de introductie vorig jaar van onze Database secundaire literatuur Louis Couperus hebben vele bezoekers ons verzocht om ook de secundaire literatuur zelf op onze website te plaatsen. Wat is nu handiger dan de gehele tekst van een gevonden titel met één muisklik op je beeldscherm te toveren? De redactie wil graag in deze behoefte voorzien door binnenkort een aantal recensies van het werk van Louis Couperus online beschikbaar te stellen.

Er zijn belangrijke redenen om voorrang te geven aan contemporaine boekbesprekingen. In de eerste plaats berusten er vaak geen auteursrechten meer op de recensies, waardoor wij de teksten zonder toestemming van derden op onze website kunnen publiceren. Verder zijn recensies voor de meeste geïnteresseerden minder gemakkelijk te vinden dan artikelen uit wetenschappelijke tijdschriften, die men in de meeste bibliotheken zal kunnen raadplegen. De beschikbaarheid van de recensies op internet dient ook een wetenschappelijk doel: het geeft de onderzoeker en/of student de gelegenheid om zich een beeld te vormen van de receptie(geschiedenis) van het werk van Louis Couperus.

Het verzamelen en inscannen van de teksten is een tijdrovend karwei. Het aantal beschikbare titels zal hierom in eerste instantie beperkt zijn. Het is echter de bedoeling dat het aanbod regelmatig wordt uitgebreid.

Als extra service bieden wij u de mogelijkheid aan om via e-mail op de hoogte te worden gehouden van de voortgang van dit project. Zodra de recensies online staan en er nieuwe titels beschikbaar zijn, ontvangt u bericht van ons.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief