Nieuws

Boris van den Wijngaard speelt Louis Couperus

Wegens groot succes zal in literair theater Salon Saffier in Utrecht een extra voorstelling plaatsvinden van Heer van de straat. Acteur Boris van den Wijngaard brengt een programma met Frans en Florentijns repertoire van Louis Couperus, ontstaan in de jaren na 1900, toen de auteur in Nice verbleef. In Heer van de straat kruipt Van den Wijngaard in de huid van Couperus en gidst hij de toeschouwer door het Nice en Florence van het fin de siècle. Er wordt een meeslepend mediterraan verhaal vol scherzo en sentiment beloofd.
Boris van den Wijngaard maakte al eerder theaterproducties met literaire teksten als uitgangspunt. In eigen bewerking bracht hij werk van onder anderen Franz Kafka, W. F. Hermans, Simon Vestdijk, Boris Vian en Honoré de Balzac op het podium. Deze voorstellingen zijn een cross-over tussen literatuur en toneel met soms cabareteske elementen, voorzien van een eigentijds klankdecor.
De extra voorstelling van Heer van de straat. Zinderende zuidelijke teksten van Louis Couperus vindt plaats op 9 november, om 20.15 uur. Lokatie: Salon Saffier, Herenstraat 29 (poort tussen 27 en 33) in Utrecht. De toegang bedraagt 12,50 euro. Hier kunt u online plaatsen reserveren.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief