Nieuws

Couperus Museum tijdelijk dicht door verbouwing

Van 29 mei tot en met 21 juni is het Louis Couperus Museum in Den Haag gesloten vanwege een kleine, interne verbouwing. De achterpui met de tuindeuren van de serre wordt vernieuwd en van dubbele beglazing voorzien, waardoor vocht en tocht volledig buiten de museumruimte gehouden kunnen worden ten behoeve van de klimaatbeheersing.

De huidige tentoonstelling, ‘Turf in je ransel.’ Den Haag als garnizoensstad in het werk van Louis Couperus, zal in verband met deze verbouwing eerder worden beĆ«indigd. Op 24 mei is deze expositie voor het laatst te zien.

Op 23 juni komt het Museum met een nieuwe tentoonstelling: De grenzen der betamelijkheid. Vrouwen en lezen rond 1900. Door middel van schilderijen, aquarellen en reproducties wordt een beeld gegeven van de lezende vrouw rond de voorlaatste eeuwwisseling. Lezen als vrijetijdsbesteding was voor fatsoenlijke vrouwen in die tijd niet iets vanzelfsprekends. Een verzameling ‘verboden lectuur’ geeft inzicht in de vermeende gevaren waaraan de vrouwelijke ziel werd blootgesteld.

Als extra attractie wordt er voor de eerste keer een aantal relevante stukken uit de collectie-Eekhof getoond.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief