Nieuws

Couperus op de Dag van de Haagse Geschiedenis

De Dag van de Haagse Geschiedenis vindt dit jaar plaats op 24 oktober. Deze keer is het thema: Recht van oorlog en vrede, Hugo de Groot in Den Haag. Tien Haagse musea geven deze dag korting op de toegangsprijs of zijn gratis open. In het Louis Couperus Museum is er een presentatie te zien over het thema vrede in het werk van Couperus.

Aan bod komen zijn romans Majesteit, Wereldvrede en fragmenten uit Brieven van een nutteloozen toeschouwer, die Couperus schreef gedurende de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is er een drietal gratis wandelingen door het Den Haag van Louis Couperus onder leiding van deskundige gidsen. Om 12.00 en om 15.00 uur zijn er korte wandelingen in de nabijheid van het museum.

Het Louis Couperus Genootschap organiseert om 13.30 uur een langere wandeling die u voert vanaf het museum in de Javastraat naar Couperus’ geboortehuis aan de Mauritskade, de Hogewal en het Noordeinde. Tijdens de twee en een half uur durende tocht komt u langs huizen waar Louis Couperus zijn personages liet ‘wonen’. De wandeling eindigt bij het standbeeld van Louis Couperus op het Lange Voorhout.

Kaartjes voor de wandelingen zijn op 24 oktober vanaf 11.00 uur gratis af te halen bij de stand van het Louis Couperus Genootschap en Louis Couperus Museum in de Grote Kerk, waar alle deelnemende organisaties en musea zich presenteren.

Zie voor meer informatie: www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief