Nieuws

Couperushuis krijgt gevelsteen

Het plan van de Stichting Couperushuis Surinamestraat om een gedenkplaat te plaatsen in de gevel van het voormalige woonhuis van Louis Couperus is in een vergevorderd stadium. Dit maakte de stichting onlangs bekend in haar jaarverslag. Het bestuur wacht nog op toestemming van de gemeente Den Haag en de staat Egypte, de huidige eigenaar van het pand.

‘Er is (nog) geen overeenstemming over de uitvoering van de plannen, maar wij hebben alle vertrouwen in de goede afloop,’ zo laat voorzitter Ankie van der Bol weten.¬†Het voornemen is om de plaquette, een ontwerp van grafisch vormgeefster Fransje Berserik, op vrijdag 10 juni 2010 te onthullen. Dan zal de 148ste geboortedag van Louis Couperus gevierd worden.

De stichting werd aanvankelijk opgericht om het huis, dat al sinds 2006 te koop staat, te behouden als cultureel erfgoed. Maar alle scenario’s om het gemeentelijk monument te verwerven, te restaureren en open te stellen voor het publiek bleken uiteindelijk onhaalbaar. Als de gevelsteen is geplaatst, zal de stichting zichzelf opheffen.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief