Nieuws

Couperuspenning 2010 voor Peter Hoffman

De Couperuspenning 2010 gaat naar Peter Hoffman. Hij ontving de bronzen penning gisteren uit handen van Caroline de Westenholz, voorzitter van de Stichting Louis Couperus Museum, tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Couperus en Multatuli: twee visies op Nederlands-Indië’. Hoffman was van 2001 tot 2009 hoofdredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Tevens is hij de initiatiefnemer en redacteur van louiscouperus.nl en de ‘zustersite’ rond1900.nl.

‘Volgens veel mensen was Peter Hoffman lange tijd het gezicht en het brein van het Louis Couperus Genootschap,’ aldus De Westenholz. Hoffman krijgt de onderscheiding wegens zijn bijzondere verdienste voor de Couperusstudie in het algemeen en het Genootschap in het bijzonder.

De Couperuspenning is een gezamenlijk initiatief van het Louis Couperus Genootschap en het Louis Couperus Museum, en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die zich op buitengewone wijze heeft ingezet om de nagedachtenis aan Louis Couperus levend te houden. Eerder werd de prijs uitgereikt aan José Buschman, Maarten Klein, Eugenie Boer en Martijn Icks.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief