Nieuws

Cursussen en activiteiten in het Couperus Museum

De komende winter worden er, naast de tentoonstelling over Couperus en de dood, verschillende activiteiten in het Louis Couperus Museum georganiseerd.

Op zaterdag 17 december is er tussen 16.00 en 18.00  uur een programma met traditionele Karo-begrafenismuziek en zang uit Noord-Sumatra, een gebied dat door Couperus tijdens zijn vele reizen is bezocht. De muziek zal worden uitgevoerd door een ensemble onder leiding van de musicus Pulumun Ginting uit Medan. De entree bedraagt zes euro per persoon, inclusief een glas wijn na afloop. Meer informatie via 070-3640653.

Begin volgend jaar biedt kunsthistorica Lorraine Décombe een cursus aan over de rijke collectie van het Louvre. Aan de hand van enkele topstukken komt de kunstgeschiedenis van Egypte tot en met de negentiende eeuw, alsook de geschiedenis van het Louvre zelf aan bod. De cursus in het Louis Couperus Museum vindt plaats in een sessie van acht bijeenkomsten, op elke dinsdagavond, vanaf 24 januari tot en met 13 maart. Als er voldoende geïnteresseerden zijn zal Décombe in mei 2012 een aanvullende excursie naar Parijs organiseren. Tijdens het bezoek aan de stad zal uiteraard de eerder bestudeerde kunst uit het Louvre nader bekeken worden. Ook bezoekjes aan andere musea staan op het programma.

In maart staat er ook een excursie naar Parijs gepland, met dan als uitgangspunt de drie maanden die Couperus eind 1890 in de stad doorbracht. Het is bekend dat Couperus daar niet erg gelukkig was. Maar waarom ging Couperus naar Parijs? Wat trok hem zo aan? En waardoor draaide het uit op een teleurstelling? Waar liggen de voetstappen van Couperus? Waar flaneerde hij? Waar woonde hij? Op deze en veel andere vragen hoopt Décombe tijdens de excursie een antwoord te geven.

Laatstgenoemde excursie zal plaatsvinden van 15 tot en met 18 maart 2012. Voorafgaand aan het reisje zal er een introductiebijeenkomst worden georganiseerd, waar er kennis met elkaar gemaakt kan worden, en de reis wordt toegelicht aan de hand van een korte presentatie. Voor meer informatie en inschrijvingen voor de cursus en/of de excursie: www.decombe-frederikse.nl of via telefoonnummer 06-48666749.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief