Nieuws

De kleine zielen weer op tv

De televisieserie De kleine zielen wordt weer uitgezonden. Dit gebeurt in het kader van de themaweek 150 jaar Louis Couperus, van 7 tot en met 12 oktober op de zender Cultura24. Naast de bewerking van Couperus’ tetralogie is ook de documentaire van Jan Louter en Bas Heijne nog eens te zien, en de film Eline Vere van Harry Kümel.

De kleine zielen werd in 1969 en 1970 in tien delen uitgezonden door de NRCV, die daarmee haar 45-jarige bestaan vierde. De serie kostte een half miljoen gulden, en was daarmee de grootste en duurste televisieproductie in de Nederlandse televisiegeschiedenis tot dan toe. De hoofdrollen werden gespeeld door Ellen Vogel (Constance), John van Dreelen (Henri), Lex van Delden (Addy) en Josephine van Gasteren (moeder van Lowe). Yvonne Keuls schreef het script voor de serie.

Helaas kan de serie niet volledig worden getoond. Aflevering negen is al lang geleden verloren gegaan. De Belgische omroep BRT heeft de band met het negende deel per ongeluk gebruikt om een wielerwedstrijd met nationale held Eddy Merckx vast te leggen. Cultura24 heeft ervoor gekozen om de eerste acht delen te vertonen, om zo de eenheid van het verhaal te bewaren.

De uitzendingen zijn te zien op maandag 7 oktober (deel een en twee), dinsdag 8 oktober (deel drie en vier), woensdag 9 oktober (deel vijf en zes) en donderdag 10 oktober (deel zeven en acht). De afleveringen beginnen steeds om 20.30 uur.

Op vrijdag 11 oktober, om 20.30 uur, zendt Cultura24 Louis Couperus – Niet te stillen onrust uit. In deze documentaire  reist regisseur Jan Louter samen met schrijver/columnist Bas Heijne naar Den Haag, Toscane en Java, op zoek naar de wortels van De boeken der kleine zielenDe stille kracht, en de Orlando-verhalen.

De themaweek wordt op zaterdag 12 oktober, vanaf 20.10 uur, afgesloten met de film Eline Vere, in de regie van Harry Kümel.

De zender Cultura24 is toegankelijk via kabeltelevisie en internet.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

3 reacties op “De kleine zielen weer op tv”

 1. Helaas is dit buiten Nederland niet te volgen.

  Geplaatst door E.P. Veltkamp | 12 oktober 2013, 11:07
  • Ontzettend jammer dat “De kleine zielen” nooit meer herhaald wordt omdat deel 9 ontbreekt.
   Maar zou het zo erg zijn om één uitzending te moeten missen?
   Een verteller zou de delen 8 en 10 aan elkaar kunnen praten, met behulp van foto’s als die er zijn. Of desnoods zonder. Wij ‘ouderen” hebben daar echt wel begrip voor. Het is zo’n prachtige serie met uitstekende acteurs.
   Gelukkig heb ik het boek, misschien wel het mooiste dat ik bezit.
   Is het niet iets voor omroep Max om toch een poging te wagen? Ik blijf hoop houden.
   Ellen Kop, Amsterdam.

   Geplaatst door Ellen Kop | 12 november 2017, 02:58
 2. voor mij zou het ook fijn zijn als ik op de een of andere manier deze serie nog terug zou kunnen zien.
  Mijn moeder is in een van de delen als figurante (baboe) geweest.
  Helaas zou ik niet weten welk deel.
  Misschien dat iemand mij zou kunnen helpen.

  Sylvia Hebing- Stam
  Rijswijl

  Geplaatst door s.m. Hebing- Stam | 12 juli 2019, 14:25

Plaats een reactie

Nieuwsarchief