Nieuws

Genootschapsdag 2009

Na de viering van zijn vijftienjarig bestaan in het Kurhaus strijkt het Louis Couperus Genootschap dit jaar weer neer op zijn vertrouwde stek: de Waalse Kerk in Den Haag. Op de jaarlijkse genootschapsdag treedt Martijn Icks als spreker aan, de historicus die onlangs promoveerde Images of Elagabalus, over de beeldvorming van de jonge Romeinse keizer. Deze omstreden figuur koos Couperus als hoofdpersonage van zijn grootse historische roman De berg van licht (1905-6). In zijn lezing zet Icks Couperus’ schepping af tegen die van de inmiddels vergeten Franse schrijver Jean Lombard. In zijn roman l’Agonie (1888) stelde hij eveneens het leven van Heliogabalus centraal.

Na de pauze verzorgt de acteur Rein Edzard een muzikaal ondersteunde voordracht van ‘De naumachie’ (1910). In dit verhaal beschrijft Couperus een grootscheeps gladiatorengevecht dat in 52 na Christus door keizer Claudius werd georganiseerd.

De genootschapsdag 2009 vindt plaats op zondag 19 april, vanaf 13.30 uur. Hier vindt u nadere informatie over het programma en het reserveren van toegangskaarten.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief