Nieuws

Genootschapsdag 2019: ‘Couperus in Azië’

De jaarlijkse Genootschapsdag vindt dit jaar plaats in Museum Volkenkunde in Leiden, op zaterdag 6 april.

Het thema van dit jaar is ‘Couperus in Azië’. De aanleiding is de recent verschenen, fraai geïllustreerde heruitgave van Het snoer der ontferming, waarin Couperus een aantal Japanse sprookjes en legenden heeft gebundeld.

Coen van ’t Veer vertelt op deze dag over de zes overtochten naar Azië die Couperus binnen een bestek van vijftig jaar maakte. De reis per mailboot veranderde in die halve eeuw drastisch van karakter. Simon Mulder (redacteur van ons tijdschrift Arabesken) reisde Couperus bijna honderd jaar later na, ter gelegenheid van zijn voordracht over Couperus in de Nederlandse ambassade in Tokyo in december 2018. Hij zal ons deze middag leiden door het Japan dat Couperus hoopte te vinden, het Japan dat Couperus daadwerkelijk vond en het Japan van nu.

Wilt u zich ook onderdompelen in Aziatische sferen? Meld u zich dan snel aan!

Programma
13.00 – 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee

13.30 – 13.45 uur: welkomstwoord door voorzitter Annebeth Simonsz

14.00 – 14.25 uur: lezing door Coen van ’t Veer: ‘De dood als reisgenoot. Met Louis Couperus naar Indië en weer terug.’

14.30 – 14.50 uur: muziek door Yumiko Kunimori

14.50 – 15.20 uur: pauze

15.20 – 15.55 uur lezing door Simon Mulder: ‘”O, Japan! O, de Japanners…!” Nippon achterna’

15.55 – 16:30 uur: afsluiting en borrel

Aanmelden
De entreeprijs bedraagt  27,50 euro per persoon (donateurs en doza’s van het Louis Couperus Genootschap en amices van het Louis Couperus Museum betalen 22,50 euro per persoon), inclusief alle consumpties. U kunt zich aanmelden door op onze website een ticket te kopen. (Ga naar betalen.louiscouperus.nl, kies de knop ‘webshop’ en selecteer uw ticket.) Wij adviseren u dringend om u tijdig, maar in ieder geval vóór 25 maart aan te melden. Wij reserveren de plaatsen in volgorde van betaling. U ontvangt geen bevestiging van uw betaling, wij zetten u direct op de deelnemerslijst.

Datum, tijd en locatie
Zaterdagmiddag 6 april, 13:00 – 17:00 uur, Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 te Leiden, telefoon 088 – 0042 800

Bezoekers van de Genootschapsdag mogen de tentoonstelling ‘BALI welcome to paradise’ tegen gereduceerd tarief bezoeken. U betaalt aan de kassa van het museum een kaartje voor 6,50 euro in plaats van 15,00 euro.

Bereikbaarheid
Het museum (Steenstraat 1) ligt op vijf minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal en is dus uitstekend met de trein te bereiken. Parkeren (betaald) is mogelijk op een aantal nabijgelegen parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde is de Morspoortgarage. Deze garage ligt op acht minuten loopafstand van het museum. U kunt ook gebruik maken van het ruime parkeerterrein op de Haagweg; een gratis pendelbus brengt u naar het museum.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Eén reactie op “Genootschapsdag 2019: ‘Couperus in Azië’”

  1. Beste mensen van het genootschapsbestuur,

    Sturen jullie geen uitnodigingen meer naar aanleiding van de Genootschapsdag?
    Ik heb tot nu toe niets ontvangen.
    Met vriendelijke groet, Karin

    Geplaatst door Karin de Graaff-Peterson | 2 april 2019, 22:44

Plaats een reactie

Nieuwsarchief