Nieuws

Ger Thijs over film De stille kracht

Literair Theater Branoul brengt in samenwerking met de Haagse boekhandels een eerbetoon aan de negentiende-eeuwse schrijvers, uitgevers en boekverkopers. In drie avonden vertellen schrijvers van nu over hun passie voor een bepaalde schrijver uit die periode.

Op 23 november voert Bob Schwarze een gesprek met Ger Thijs over Louis Couperus. Aan de orde komen onder meer: de oude televisieserie Van oude mensen, Thijs’ succesvolle toneelbewerking en -regie van De boeken der kleine zielen en zijn mislukte filmavontuur A Woman of the North (naar Couperus’ Aan den weg der vreugde). Uiteraard zal er ook gesproken worden over de nieuwe filmproductie De stille kracht, waarvoor Thijs het script aan het schrijven is. Het gesprek wordt gelardeerd met beeldfragmenten uit de genoemde producties.

Op 9 november vertelt de Haagse schrijver Adriaan Bontebal over zijn bewondering voor Bordewijk en op 16 november houdt de auteur Kees ‘t Hart een lezing over Betje Wolff en Aagje Deken.

Literair Theater Branoul is gevestigd op Maliestraat 12 in Den Haag. Aanvang van de literaire avonden: 20.30 uur. Entree: € 9,- (Ooievaarspas: € 5, -; Uitpas, CJP en Vrienden van Branoul: € 8,-). Online kaarten reserveren kan hier.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief