Nieuws

Hommage aan Bastet in Louis Couperus Museum

De komende tentoonstelling in het Louis Couperus Museum staat in het teken van Couperusbiograaf Frédéric Bastet, die eerder dit jaar overleed. In het museum is Bastets Couperusbibliotheek te zien, die door hem aan het museum werd nagelaten. Daarnaast is onder andere de schrijfmachine te bewonderen waarop Bastet zijn beroemde Couperusbiografie typte, en tal van manuscripten en objecten die hij al tijdens zijn leven aan het museum schonk. Op een monitor wordt de video afgespeeld van het televisieprogramma waarin Frédéric Bastet het enige bewaard gebleven filmfragment van Louis Couperus bekijkt en van commentaar voorziet.

De tweede ruimte van het museum geeft aan de hand van een aantal stukken uit de eigen collectie een beeld van ‘De wereld van Louis Couperus’. Zo is er onder meer het achttiende-eeuwse servies van de familie Couperus uitgestald. Zeer bijzonder is de wollen jas van Couperus die onlangs werd ontdekt in het depot van het Haags Gemeentemuseum. De jas is gemaakt door de Haagse firma Meddens en wordt door de auteur gedragen op de bekende foto die van hem werd gemaakt op het Lange Voorhout in Den Haag.

De tentoonstelling ‘De wereld van Louis Couperus. Een hommage aan Frédéric Bastet’ wordt op zaterdag 22 november om 17.00 uur geopend door Patrick M.A. Buch, die bijna dertig jaar met Bastet bevriend is geweest.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief