Nieuws

Lezing Ineke Verbeek over De stille kracht

Op zaterdag 12 januari houdt Ineke Verbeek in Salon Saffier te Utrecht een lezing over De stille kracht. Zij schenkt daarbij aandacht aan de tegenstelling tussen het leven van een Indische familie en de Hollanders en ‘de stille kracht’ die de laatsten op Java omringt. Zij wordt bijgestaan door acteur Boris van den Wijngaard, die een aantal tekstfragmenten uit de roman zal voordragen. Het een en ander wordt geïllustreerd met authentiek beeldmateriaal en fragmenten (onder andere de beroemde badkamerscène) uit de legendarische televisieserie van Walter van der Kamp.

Ineke Verbeek, geboren in Indië, is vanaf de oprichting van het Louis Couperus Genootschap coördinator van de leesgroepen in Den Haag en omstreken. Zij was tot haar pensionering als docente Engelse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit van Leiden bij de vakgroepen Engels en Sociale Wetenschappen. Boris van den Wijngaard maakte eerder onder andere de voorstelling Heer van de straat, een soloprogramma met Franse en Florentijnse verhalen van Louis Couperus.

De voorstelling begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt 12,50 euro. U kunt kaarten reserveren via www.salonsaffier.nl of telefonisch via 030–6701020. Salon Saffier bevindt zich in Herenstraat 29 (poortje tussen 27 en 33) in Utrecht.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief