Nieuws

Couperus op de Spiegeldag in Antwerpen

Het literairhistorische tijdschrift Spiegel der Letteren wijdt zijn jaarlijkse Spiegeldag aan Louis Couperus. In drie lezingen over verschillende aspecten van de schrijver en zijn werk wordt de betekenis van Louis Couperus voor de hedendaagse lezer verduidelijkt. Bas Heijne laat zijn licht schijnen over ‘De mystiek der zichtbare dingen’, Manfred Horstmanshoff geeft een lezing over ‘De klassieke karakters van Couperus’ en Anne Marie Musschoot spreekt over ‘Couperus in Vlaanderen’.

Ook wordt op deze dag het nieuwe nummer van Spiegel der Letteren ten doop gehouden, dat geheel is gewijd aan Louis Couperus. Er staan artikelen in over onder andere Couperus’ belangstelling voor de middeleeuwen,  over rasvermenging in zijn Indische romans, over zijn reizen naar Noord-Afrika en Azië, en over de rol van de beeldende kunst in zijn vroege werk. Een volledige inhoudsopgave vindt u hier. Donateurs van het Louis Couperus Genootschap krijgen dit speciale Couperusnummer gratis toegestuurd tezamen met het novembernummer van Arabesken.

De bijeenkomst vindt plaats op 21 september in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22 in Antwerpen en start om 14.00 uur. Om 16.00 uur is er een afsluitende borrel. De toegang is gratis. Graag wel even van tevoren aanmelden bij Lars Bernaerts (lars.bernaerts@ugent.be).

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief