Nieuws

Lila Inkt: documentaire over Louis Couperus

lilainktkleinMede dankzij het initiatief van Arabesken-redacteur Rémon van Gemeren namens het Louis Couperus Genootschap is het producente Juul Kappelhof en regisseur Jan Louter gelukt om in 2013 in het kader van het 150-ste geboortejaar van Louis Couperus een documentaire over de schrijver van de grond te krijgen. De documentaire Lila Inkt wordt in september 2013 regionaal uitgezonden door Omroep West, 1 oktober landelijk door NTR, Het uur van de Wolf.

De documentaire van Miroir Film wordt opgehangen aan de schrijver/columnist Bas Heijne, die zich al dertig jaar bezighoudt met het werk van Louis Couperus, die in zijn ogen de grootste romancier is die Nederland ooit heeft gekend. Op zoek naar de wortels van de romans De stille kracht, De boeken der kleine zielen en de verhalen waarin Orlando voorkomt, reist Bas Heijne in de voetsporen van de schrijver door het werkelijke en imaginaire landschap van Couperus’ leven en werk, waardoor heden en verleden zich spiegelen en de schrijver het gezicht terugkrijgt dat voor het grote publiek in ruim een eeuw vervaagd is. Door deze aanpak zal de kijker tegelijkertijd merken hoe actueel een aantal van Couperus’ romans nog altijd is. In abstracte zin is de film een ode aan de literatuur.

Regisseur Jan Louter (1954) is de bedenker en regisseur van ruim dertig onafhankelijke documentaires. Hij maakte vele schrijversportretten: o.a. over Jan Wolkers, Frans Kellendonk, Adriaan Morriën, Gerrit Komrij, Maarten Biesheuvel en Maaren ‘t Hart. Zijn films zijn nationaal en internationaal op filmfestivals vertoond, aangekocht door buitenlandse televisiestations en met vele prijzen bekroond. Bas Heijne publiceert dit najaar bij De Bezige Bij zijn nieuwe boek over Louis Couperus: De mystiek der zichtbare dingen.

De documentaire is grotendeels gefinancierd door het Mediafonds en het VSB-fonds. Donateurs van het Louis Couperus Genootschap en andere belangstellenden kunnen de DVD vooraf bestellen. Zo draagt u financieel bij aan de totstandkoming van de film. De prijzen zijn:

  • € 50 DVD + flyer/postkaart van de film.
  • € 100 DVD + flyer/postkaart van de film + nieuw boek Bas Heijne over Louis Couperus + 2 kaartjes voor één vertoning film in bioscoop (diverse locaties in het land). Na afloop kunt u vragen stellen aan Bas Heijne en regisseur Jan Louter.
  • € 250 DVD + flyer/postkaart van de film + nieuw boek Bas Heijne over Louis Couperus + 2 kaartjes en drankjes voor vertoning van de première,
  • Nederlands Film Festival Utrecht, september 2013.
  • € 500 DVD + flyer/postkaart van de film + nieuw gesigneerd boek Bas Heijne over Louis Couperus + poster van de film + 4 kaartjes en drankjes voor vertoning van de première, Nederlands Film Festival Utrecht, september 2013 + vermelding op de aftiteling.

U stort uw bijdrage op een speciaal voor dit doel geopend rekeningnummer 7974327 t.n.v. Miroir Film, Rotterdam o.v.v. crowdfunding documentaire Louis Couperus. Vergeet u niet uw naam en adresgegevens te vermelden bij internetbankieren? Miroir Film houdt u dan verder op de hoogte.

Voor meer informatie: Miroir Film, Rodenrijsestraat 55B, 3037 NC Rotterdam, tel. 010-4651778, M 06-34504370

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief