Nieuws

Louis Couperus Weekend in Den Haag

Komend weekend staat Den Haag in het teken van de 150ste geboortedag van Louis Couperus. Iedere dag zijn er activiteiten rondom de jubilerende schrijver. Zaterdag 8 juni staan onze gidsen om 10.00 en 11.00 uur klaar bij het borstbeeld van Couperus in de Surinamestraat voor een wandeling door het Den Haag van Couperus.

Bij de Koninklijke Bibliotheek krijgt u uitleg over de prachtige boekbanden om Couperus’ werk. De presentaties ‘Couperus in handen’ starten om 11.00, 13.00 en 14.30 uur.

Theaterliefhebbers kunnen zaterdag én zondag ‘Op stap met Couperus’ in De kunstpassage, Plein 1813 nr. 4. Galerie ’t Cleyne Huys in Den Haag op het Noordeinde houdt een expositie van acht Haagse kunstenaars geïnspireerd door Couperus.

Op zondagmiddag om 14.00 uur vertelt Arend van Dam in het Kinderboekenmuseum over Couperus’ jeugd.

De volwassenen zijn om 14.30 uur welkom rond Couperus’ geboortehuis (Mauritskade 43) voor de officiële herdenking van zijn geboorte in 1863. Het Genootschap organiseert een kort poëtisch programma i.s.m. de Haagse Poëzieroute. Dan zal ook de App Literaire Route Louis Couperus gepresenteerd worden.

Twee musea besteden aandacht aan de schrijver. Het Haags Historisch Museum heeft in de expositie ‘Indië in Den Haag. Een eeuwenoude band’ een zaal gewijd aan de contacten van Louis Couperus met Insulinde. Het Louis Couperus Museum opent dit weekend de nieuwe tentoonstelling ‘Louis Couperus 50 jaar!’ Speciaal voor Couperus’ verjaardag is het museum ook op maandag vanaf 12.00 uur open.

Tot slot is er maandagavond 10 juni een verjaardagsdiner voor Louis Couperus in Hotel Des Indes. De organisatie van het literaire diner ‘Couperus Culinair’ is in handen van Letterkundig Museum, Uitgeverij Bas Lubberhuizen en Hotel Des Indes. Kijk voor alle informatie over aanvangstijden, locaties en boekingen onze evenementenkalender op louiscouperus.nl/150-jaar-louis-couperus.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief