Nieuws

Maarten Klein geridderd

Couperusspecialist Maarten Klein is op vrijdag 27 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke versierselen werden hem in het gemeentehuis van Groesbeek opgespeld door burgemeester Keereweer, die in zijn toespraak vooral zijn grote betekenis voor het wetenschappelijk onderzoek naar het werk van Louis Couperus en zijn betrokkenheid bij de werkzaamheden van het Louis Couperus Genootschap onder de aandacht bracht.

Prof. dr. Maarten Klein heeft tal van belangrijke publicaties over het werk van Couperus op zijn naam staan, zoals ‘Wist een mensch ooit iets…’ Van oude menschen in nieuw lichtCouperus en het Corpus Hermeticum en Noodlot en wederkeer. De betekenis van de filosofie in het werk van Louis Couperus. Vanaf de oprichting van het Genootschap in 1992 is Klein een actief lid van het Comité van Aanbeveling.  Ook is hij sinds 1995 redacteur van de reeks Couperus Cahiers. Voor zijn inzet voor de Couperusstudie ontving hij in 2007 de Couperuspenning, een gezamenlijk initiatief van het Louis Couperus Genootschap en het Louis Couperus Museum.

Burgemeester Keereweer roemde ook nog zijn verdiensten als initiator en hoogleraar van de vakgroep Nederlands aan de Katholieke Universiteit van Lublin, waar Maarten Klein met veel enthousiasme Poolse studenten wegwijs maakt in de Nederlandse taal en literatuur.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Eén reactie op “Maarten Klein geridderd”

  1. Ik heb dit niet geweten, … Bij toeval las ik dit bericht. Dat heb je als je elkaar lang niet hebt gevolgd als familie. Bij deze alsnog proficiat en wellicht tot ziens/Wederhoren.

    Geplaatst door Douwe Rijpsma | 23 december 2017, 13:20

Plaats een reactie

Nieuwsarchief