Nieuws

Noodlot op toneel: een lezing

In het kader van de lopende tentoonstelling ‘Couperus op de planken’ en de theatervoorstellingen door Theater Branoul in maart en april organiseert het Louis Couperus Museum een lezing over de roman Noodlot. Neerlandicus Frans van der Linden zal spreken over de toneelbewerkingen die in het verleden zijn gemaakt van Noodlot, een roman die bij verschijning als schokkend werd ervaren.┬áDe sfeerrijke, dramatische en fatale driehoeksverhouding in de roman zou men als een voorloper van de nu zo geliefde ‘literaire thrillers’ kunnen beschouwen.

De lezing wordt tweemaal gehouden, op 12 en 26 maart, om 14.00 uur, in het Louis Couperus Museum. Aanmelden kan per telefoon (070 3640653) of e-mail: couperusmuseum@wanadoo.nl. Toegangsbewijzen kosten vier euro, inclusief koffie of thee, en bezoek aan het museum. Op de huidige tentoonstelling zijn onder meer de net ontdekte foto’s en brieven te bekijken.

Het Louis Couperus Museum is geopend van donderdag tot en met zondag; andere dagen op afspraak. Adres: Javastraat 17, 2585 AB Den Haag.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief