Publicaties

Het Louis Couperus Genootschap stelt zich ten doel om zoveel mogelijk literatuur over het leven en werk van Louis Couperus digitaal beschikbaar te stellen, hetzij via onze eigen website, hetzij via externe links. Het aanbod is natuurlijk verreweg van compleet, maar groeit gestaag.

De secundaire literatuur is onderverdeeld in de volgende rubrieken:

   • Arabesken. Een overzicht van alle nummers met inhoudsopgave van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap, met links naar artikelen die online staan.
   • Couperus Cahier. Informatie over onze essayreeks, met een overzicht van alle verschenen Cahiers (inhoud vooralsnog niet online beschikbaar).
   • Artikelen. Een overzicht van alle op deze website beschikbare titels (exclusief die uit Arabesken; zie daarvoor hier), en een selectie links naar artikelen elders op internet.
   • Recensies. Een overzicht per titel van de op dit moment beschikbare recensies én andere contemporaine studies en artikelen over het leven en werk van Louis Couperus. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

De Database secundaire literatuur Louis Couperus is hét startpunt voor een gerichte zoektocht naar een studie, artikel of recensie. Meer dan vierduizend titels zijn via trefwoorden gemakkelijk te ontsluiten. Titels die online beschikbaar zijn, hetzij op onze website, hetzij elders op internet, zijn met één muisklik opvraagbaar.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Nieuwsarchief