Nieuws

Uitnodiging van het E. du Perron Genootschap

‘Als ik een bibliotheekje moest samenstellen van tien delen Nederlandse romans en verhalen, ik zou daarin brengen: Max Havelaar en Woutertje Pieterse, de eerste vijf verhalen van Van Schendel en de twee Tamalones, dat zouden al vijf delen zijn – en wat de rest betreft: Eline Vere, Van oude menschen, nog een roman van Couperus waarschijnlijk, en voor de laatste twee delen zou ik vragen te mediteren, als het er ernstig op aankwam.’ (E. du Perron)

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019: Excursie naar Brussel

Tussen 1921 en 1931 heeft E. du Perron op vele adressen in Brussel gewoond. Tevens was het de stad waar hij veel vrienden maakte, zowel Frans- als Nederlandstaligen, auteurs en beeldend kunstenaars.

Op zaterdagmiddag hebben wij lezingen gepland en op de zondag willen wij gezamenlijk een wandeling maken door Elsene.

Programma

Zaterdag 19 oktober

14.00 uur – Ontvangst in het Herman Teirlinckhuis, Uwenberg 14 in Beersel

14.30 uur – Lezing Kees Snoek over Het land van herkomst en Du Perrons debat over identiteit met Malraux.

15.15 uur Pauze

15.45 uur Lezing Manu van der Aa over literaire activiteiten rond de Passage Hubert.

16.30 uur Projectie foto’s ter voorbereiding op de wandeling van zondag

17.00 uur Borrel

18.00 uur Diner in Restaurant De 3 Fonteinen in Beersel (voor wie dat wil)

Zondag 20 oktober

12.00 uur Lunch in de Taverne du Passage (voor wie dat wil), adres: Galerie de la Reine 30. Hier verzamelen wij om 13.00 uur voor de wandeling door Elsene, waar Du Perron de meeste sporen heeft achtergelaten.

Men reist op eigen gelegenheid naar Brussel en verblijft, als u dat wilt, in een hotel naar eigen keuze. Introducees zijn van harte welkom bij deze excursie.

Alle kosten voor deze excursie – reis, eventueel verblijf en maaltijden – zijn voor eigen rekening.

Aanmelding graag z.s.m. via info@edpg.nl  bij Petra Mars (secretaris van het E. du Perron Genootschap) en vermeldt u er dan bij of u op beide dagen aanwezig bent of alleen op de zaterdag of zondag.

Reisinformatie naar het  Herman Teirlinckhuis in Beersel

(zie ook: www.huisvanhermanteirlinck.be)

Trein
Het station van Beersel ligt op 5 minuten wandelen van Het Huis van Herman Teirlinck.  Komende van Brussel, bereikt u het station van Beersel hetzij rechtstreeks, hetzij via een overstap in het station van Halle.

Bus
Het Huis van Herman Teirlinck is bereikbaar met buslijn 154. Deze bus kan je nemen vanuit Halle, Huizingen, Buizingen, Lot, Linkebeek, Drogenbos, Ukkel en Anderlecht.

Auto
Door de nabijheid van de Brusselse ring is Beersel vanuit het hele land vlot bereikbaar met de wagen. Beersel centrum bereik je via uitrit 19.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief