Nieuws

Van oude menschen en hun geheim

In aansluiting op het thema van de Boekenweek presenteerde Couperus-kenner Maarten Klein onlangs zijn nieuwe studie over Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan… De boekpresentatie vond plaats op 16 maart in het Kurhaus in Scheveningen, waar het Louis Couperus Genootschap zijn vijftienjarige bestaan vierde.

Zijn essay, een uitgave van het Genootschap in samenwerking met boekhandel Paagman in Den Haag, kunt u bestellen voor 6,95 euro, inclusief verzendkosten. Maak hiertoe het genoemde bedrag over op giro 600367 van het Louis Couperus Genootschap in Den Haag, onder vermelding van ‘Boekje Maarten Klein’. U krijgt het essay ‘Van oude menschen’ en hun geheim. Couperus’ meesterwerk nader beschouwd na betaling zo snel mogelijk toegezonden.

Maarten Klein, die in het Kurhaus ook een lezing hield over film- en toneelbewerkingen van Couperus’ werk, is als taal- en letterkundige verbonden aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Sinds 1980 publiceert hij regelmatig over Couperus. In 2007 ontving hij hiervoor de Couperuspenning, een gezamenlijke prijs van het Genootschap en het Louis Couperus Museum. Klik hier voor een overzicht uit onze database van zijn publicaties over de auteur.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief