Nieuws

Zaterdag première toneelstuk De kleine zielen

Op zaterdag 22 september, om 20.15 uur, gaat in de de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het toneelstuk De kleine zielen in première. Het is niet de eerste keer dat regisseur Ger Thijs zich aan een bewerking van Couperus’ vierdelige romancyclus waagt. Maar deze keer gaat Thijs, zo zei hij in een vraaggesprek met Arabesken, het heel anders aanpakken: ‘Toen [in 1993, red.] waren we met vierentwintig mensen en speelden we twee avonden. Nu is het aantal rollen beperkt, waardoor figuren worden samengevoegd en meer diepte krijgen. De zorgzame Dorine en de boze Adolfine heb ik bijvoorbeeld verenigd in één personage met twee schijnbaar tegengestelde eigenschappen, waardoor het geheel interessanter wordt.’

De cast zal onder anderen bestaan uit Oda Spelbos, Sandra Mattie, Celia Nufaar, Marie-Louise Stheins, Cas Enklaar, Marc Klein Essink, Tom Hoffman, Reinier Bulder en Nico de Vries.

Voor de snelle beslissers zijn er voor de première nog enkele kaarten verkrijgbaar. Na zaterdag wordt De kleine zielen tot en met 19 januari 2013 gespeeld in verschillende theaters in Nederland. Klik hier voor de volledige speellijst.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Nieuwsarchief